Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 
Från vänster ser vi Sara Nylund (S), vice regionråd Region Västernorrland, regionstyrelsens ordförande Glenn Nordlund (S) och Oliver Dogo, VD Handelskammaren Mittsverige. Alla deltar i Näringslivsparlamentet 8 maj i Västernorrland.

Näringslivsparlament - succén återupprepas

2019-04-03 09:02

Den 8 maj möts Region Västernorrlands nya politiska styre och företagare i länet för dialog om viktiga utvecklingsfrågor. Det är dags för det andra Näringslivsparlamentet i fullmäktigesalen i Härnösand!

Syftet med Näringslivsparlamentet är att företagare och politiska beslutsfattare kan mötas under en dag för att öka den ömsesidiga förståelsen. En av de deltagande politikerna är Sara Nylund (S):

– När vi nu axlat och växlar upp det regionala utvecklingsansvaret är det bra och viktigt med konkreta kontaktytor för att skapa förståelse för varandras roller, när vi tillsammans skapar tillväxt i Västernorrland, säger Sara Nylund (S).

Infrastruktur, hållbarhet, kompetensförsörjning och digitalisering

Den 8 maj 2019 ska 77 företagare från Västernorrland få möjlighet att sätta sig på politikernas plats och ge sin syn på de viktigaste utmaningarna och de mest prioriterade frågorna för länets näringsliv. Under dagen finns fyra temaområden; infrastruktur, hållbarhet, kompetensförsörjning och digitalisering.

– Det är väldigt spännande att få möjlighet att genomföra detta för andra gången. Näringslivsparlamentet grundar sig i ett behov av att skapa en mötesplats mellan politik och näringsliv och utgör en unik möjlighet för företag att ha en direkt dialog med politiska företrädare som i sin tur får direkt återkoppling på regionens politik, säger Oliver Dogo, VD Handelskammaren Mittsverige.

Samarbetet med Handelskammaren Mittsverige

2017 övergick landstinget till region och därmed är det regionfullmäktige som ytterst fattar beslut om de långsiktiga strategiska inriktningarna för länet. Samarbetet mellan Handelskammaren Mittsverige och Region Västernorrland är en del i detta. Det första Näringslivsparlamentet ägde rum i maj 2018.

Mer info på Näringslivsparlamentets webbsida