Ledsen pojke med surfplatta.

Nu öppnar Barn- och ungdomsentrén i Örnsköldsvik

2022-08-18 08:15

Onsdag 24 augusti öppnar Barn- och ungdomsentrén en fysisk mottagning i Örnsköldsvik.

– Det känns fantastiskt kul att vi äntligen kan ta emot fysiska besök också i Örnsköldsvik och den norra delen av länet, säger Malin Lindberg, länsenhetschef Barn- och ungdomsentrén.

Barn från hela länet

Barn- och ungdomsentrén är en länsverksamhet och tar just nu emot barn mellan 6-12 år från hela länet med lätt till medelsvår psykisk ohälsa. Syftet med verksamheten är att möta barn och ungdomar i ett tidigt skede för att förebygga och motverka negativ utveckling av psykisk ohälsa.

Barn- och ungdomsentrén är både en digital och fysisk verksamhet som försöker anpassa mottagandet efter målgruppens behov och möjligheter. Sedan april finns en fysisk mottagning i Sundsvall och nu öppnas ytterligare en i Örnsköldsvik. De fysiska mottagningarna är öppna för alla i länet som vill och har möjlighet att ta sig dit. 

Digitalt för ökad tillgänglighet

– Vi lägger mycket fokus på det digitala med exempelvis digitala grupper och föreläsningar för att kunna erbjuda insatser till så många som möjligt oavsett var du bor. Med hjälp av fler fysiska mottagningar kan vi nu nå ut till fler barn och unga som är i behov av behandling på plats, säger Malin Lindberg.

När verksamheten är fullt utbyggd kommer alla barn och ungdomar i länet mellan 6 och 17 år att kunna kontakta Barn- och ungdomsentrén.

Så söker du hjälp

  • Du hittar Barn- och ungdomsentrén på 1177.se.
  • Du som behöver hjälp och stöd kan få en första drop in-bedömning via chatt. Du når chatten antingen genom att ladda ner appen Min vård Västernorrland eller via sidan på 1177.se.
  • Det är nu även möjligt för hälso- och vårdcentralerna att skicka remiss till Barn- och ungdomsentrén.

Tillbaka till toppen