Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 
Parkering vid infart till provtagningsstation Timrå
Infart till provtagningsstationen i Timrå

Ny provtagningsstation öppnar i Timrå

2021-02-25 17:41

Fredag den 26 februari öppnar en ny provtagningsstation i Timrå där det är möjligt att provta sig via egenprovtagning vid symtom covid-19. Provtagningsstationen ligger vid IFK Timrås kansli i närheten av NHC Arena. I morgon klockan 08.30 öppnar stationen med bemannad personal.

Egenprovtagningsstationen med drive-in några hundra meter från NHK Arena fungerar på samma sätt som de övriga tre provtagningsstationerna i Härnösand, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Du bokar först tid för egenprovtagning genom att logga in på 1177.se från startsidan med din e-legitimation. När du loggat in finns det tider att välja på när du valt provtagningsstation och du kan se när första möjliga tid att boka finns. Fördelen är att du inte behöver något ombud utan du kan köra dit själv med din bil.

Du utför provtagningen på dig själv och provtagningsmaterialet skickas sedan till laboratorium för analys. Egenprovtagning covid-19 visar om du har en pågående infektion av covid-19.

Så går provtagningen till på den mobila självprovtagningsstationen för covid-19

  • När det är dags för din tid, som du bokat genom att logga in i 1177 Vårdguidens e-tjänster, tar du dig till den provtagningsplats du valt med bil. Det är inte tillåtet att åka kollektivt, ta taxi, cykla eller gå eftersom du har pågående symtom covid-19.
  • På provtagningsplatsen ska du stanna där du blir anvisad av personal eller skyltar. Stanna i bilen!
  • Du måste ha med dig giltig fotolegitimation. Det är också bra att ha med handsprit, pappersnäsdukar, en liten påse för skräp och en liten spegel om du har en.
  • Personalen kommer att gå runt och ge dig provtagningsmaterialet genom din öppna bilruta. Följ provtagningsinstruktionen som finns i provtagningspaketet.
  • När du genomfört egenprovtagning covid-19 stannar du där du är så kommer personalen och hämtar provet.
  • Du får uppvisa legitimation.

Stationen bemannas vardagar måndag, onsdag och fredag från klockan 08.30-16.00 med lunchstängt 12.00-12.45 samt raster 10.00-10.15, 14.00-14.15.

Mer information om egenprovtagning och hur du bokar hittar du på 1177 Vårdguiden