En kvinna som står i en smedja iförd smedkläder

Ny rapport visar möjligheterna för kulturella och kreativa näringar i Västernorrland

2023-06-07 15:38

Hur ser möjligheterna ut för unga i Västernorrland att utvecklas och arbeta inom kulturella och kreativa näringar? Hur ser infrastrukturen ut regionalt och nationellt när det gäller utbildningsmöjligheterna inom konst- och kulturområdet? Dessa är några av de frågor som besvaras under ett digitalt seminarie 12 juni då rapporten ”Konstnärliga och kulturella utbildningar i Västernorrland” presenteras.

- Västernorrland är ett län som har fostrat många unga talanger men också ett län med många utbildningar som lockar deltagare från andra delar av landet. Det är mycket intressant att få en bild av hur allt detta samspelar och vilka möjligheter och eventuella brister som finns i strukturerna. Utifrån utredningen så finns det en hel del att jobba med för alla som arbetar med konst och kultur i länet, säger HansOlov Furberg, verksamhetschef, kultur och bildningsverksamheten, Region Västernorrland.

Kulturlivet en förutsättning för regional utveckling

Hösten 2022 fick konsultföretaget WSP i uppdrag av nämnden för hållbar utveckling att genomlysa utbildningssystemet inom konstnärliga och kulturella utbildningar i länet. Uppdragets huvudsakliga syfte var att bidra med ett väl underbyggt kunskapsunderlag som kan ligga till grund för vidareutveckling av kulturella och konstnärliga utbildningar i Västernorrland. Detta för att ge medborgare i länet bättre förutsättningar att utvecklas inom området.

Invånares tillgång till kultur är en viktig förutsättning för en hållbar regional utveckling och kulturen bidrar till regional attraktivitet, stärkt demokrati och förbättrad folkhälsa. Utöver detta bidrar de kulturella och kreativa näringarna till sysselsättning och tillväxt i ekonomin.

 

Västernorrlands möjligheter till utveckling inom kulturella och kreativa näringar

Datum och tid: 12 juni, 15.00-16.00

Plats: digitalt möte via Microsoft Teams

Ingen föranmälan krävs, alla är välkomna att delta.

Klicka här för att ansluta till mötet


Tillbaka till toppen