Operationscentrum i Örnsköldsvik tar form

2022-10-28 12:24

Under torsdagskvällen förändrades utseendet på sjukhuset i Örnsköldsvik. Nu är en synlig förbindelsegång en del av fasaden.

Igår kväll lyftes en ny gång som förbinder operation med operations dagvårdsavdelning på plats.

Foto: Madelene Blom

Gången är en del i om- och tillbyggnationen för att skapa bättre och ändamålsenliga lokaler vid operationscentrum i Örnsköldsvik. Michael Swedin är projektledare på regionfastigheter och han är nöjd med gårdagkvällens arbete.

- Lyftet av förbindelsegången gick mycket bra. Vi var tvungna att stänga sjukhusets huvudentré under arbetet och därför jobbade byggarbetarna på kvällstid så att vi inte skulle störa patienter och medarbetare mer än nödvändigt, förklarar Michael Swedin.

Sju ton tung

Den tolv meter långa fackverkskonstruktionen i stål kom på plats med hjälp av en av en stor lyftkran.

Rekabs platschef Mikael Sandström berättar att lyftet krävde aktsamhet.

- Vi fick arbeta försiktigt eftersom den sju ton tunga gången skulle passas in mellan två byggnader. Det var lite trångt men gick väldigt bra, berättar Mikael Sandström. Nu ska gången kläs in med väggar, fönster och tak och vi öppnar upp hål i befintliga hus så att vi kan sätta in dörrar.

Följer planen

Sommaren 2025 ska det 4300 kvadratmeter stora, nya och moderna operationscentrumet stå klart.

- Eftersom vi bygger där verksamhet pågår krävs mycket planering och möten för att allt ska flyta på bra. Hittills har bygget gått fint och tidplanen håller, säger Michael Swedin.

Michael Swedin, projektledare regionfastigheter. 

Medarbetarnas arbetsstation vid uppvaksplatserna för postoperativ vård. Bild: Arkitema AB

Operationsavdelningens korridor. Bild: Arkitema AB


Tillbaka till toppen