Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 
Adel Sumanzey och Elisabet Larsson

Nya sommarungdomar på plats här i Region Västernorrland

2018-06-29 14:55

Den här veckan startar jobben för sommarungdomarna i Region Västernorrland. Totalt är det närmare 150 ungdomar som fått möjlighet att arbeta på olika platser och inom olika verksamheter i länet.

Två av sommarungdomarna är Joakim Lundqvist från Timrå och Winta Dawit från Härnösand. De handleds av regiondirektör Hans Wiklund och stabssamordnare Åsa Söderqvist tillsammans. Under sina fyra veckor på Regionen kommer de att få prova på olika sysslor inom regionförvaltningens olika verksamheter.

- Jag tycker det är viktigt att vi ger möjlighet för sommarungdomar att arbeta inom olika verksamheter i Region Västernorrland. För oss som arbetsgivare är det en del i vårt sociala ansvar att ge ungdomar oberoende av bakgrund en introduktion i yrkeslivet. På längre sikt ser vi det också som ett led i vårt arbete att rekrytera framtida medarbetare. Sedan är det givetvis fantastiskt kul att träffa unga personer och höra hur de ser på vår verksamhet och om deras framtidsdrömmar, säger regiondirektör Hans Wiklund.

 

Två andra är Adel Sumanzey och Frank Öhlund. Adel sommarjobbar i sjukhusköket vid Sundsvalls sjukhus och Frank är på Primärvårdsrehab och Hälsocentralen Gilleberget.

- Det är jättebra att sommarjobba här och personalen är mycket trevlig. Om man inte förstår något så är det bara att fråga någon så förklarar de. Jag skulle vilja jobba här även i höst men måste fylla 18 år först, säger Adel Sumanzey.

Adel har tidigare gjort PRAO på Biteline och Sundsvalls kommuns restaurang. Det är stor skillnad att vara i ett sjukhuskök jämfört med en pizzeria men processen kring hur man förvarar i kylar och frys samt hur man tar hand om råvaror är rätt likartad.

Jobbar parallellt med anställd

Ungdomarna jobbar fem och en halv timme per dag, fem dagar per vecka i fyra veckor. De går parallellt med ordinarie personal och ersätter inte någon anställd. Elisabeth Larsson är en av handledarna och tycker det är roligt.

- De får göra saker tillsammans med oss till exempel när vi lägger upp mat men ska aldrig ersätta oss helt i våra arbetsuppgifter säger Elisabeth. 

Adel Sumanzey och handledare Elisabet Larsson

Frank Öhlund sommarjobbar sin första vecka på Primärvårdsrehab och Hälsocentralen Gilleberget. Han går teknikprogrammet på Västermalms gymnasium i Sundsvall.

- Jag tycker att det är bra här, fin miljö och trevliga anställda. Den här veckan har jag bland annat jobbat med att rengöra utrustningen i gymmet inför kommande rehabiliteringsgrupper, berättar Frank Öhlund.

Vi hälsar alla sommarjobbare välkommen till Region Västernorrland och önskar dem en bra sommarjobbsperiod hos oss!