Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 
Sjuksköterska ger vaccininjektion i armen på en person

Öppnar bokning för fas 4

2021-05-27 09:30

Den som är 50 år eller äldre kan boka tid för vaccination mot covid-19 i tidböckerna från och med idag och få sin första dos vaccin från vecka 23 (7 juni).

Idag öppnar tidböckerna för personer som ingår i fas 4. Det vill säga de som är 18 – 59 år och som inte prioriterats i de tidigare faserna. De äldsta vaccineras först och nu öppnar bokningen alltså för den som är 50 år eller äldre.

- Regionen får de närmaste veckorna något större mängder vaccin än tidigare så nu kan bokningen öppnas för flera, säger Karin Sellgren, vaccinationssamordnare vid Region Västernorrland.

Öppnar för fler åldrar innan midsommar

Allt eftersom regionen får tillgång till mera vaccin så erbjuds invånarna möjlighet att boka tid för vaccination.

- Vår ambition är att öppna för fler åldersgrupper så snabbt som möjligt. I bästa fall så har vi öppnat för 18 år och äldre innan midsommar, berättar Karin Sellgren.

Bokningen kan göras på två sätt:

  • Digitalt via bokningssidorna på webbplatsen www.1177.se där man väljer vaccinationsenhet och därefter bokar en ledig tid. E-legitimation behövs inte.
  • Om man behöver hjälp med bokningen så går det bra att ringa vår telefonsupport på 0611-804 00. De har öppet 08.00 – 18.00 på vardagar och 10.00 – 16.00 på helger.