Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 
Två kvinnor på cykel, kanske mor och dotter.

Öppnar för riskgrupper 18 år och äldre

2021-05-04 15:35

Från och med idag välkomnar Region Västernorrland de som är i riskgrupp 18 år och äldre att boka tid för vaccination mot covid-19.

– Riskgrupperna har en hög prioritet och vi har nu tillräckligt med vaccin så att vi kan öppna bokningen för fler, säger Karin Sellgren, vaccinationssamordnare inom Region Västernorrland.

Olika förutsättningar inom regionen

Trycket på bokningen ser olika ut på större respektive mindre vaccinationsenheter, framförallt i Sundsvall och Örnsköldsvik finns många lediga tider att boka.  

– Vi flyttar vaccin till området Västra (Sollefteå och Kramfors) för att få fler tillgängliga tider i hela länet. Att flytta vaccin är dock inte en enkel procedur då en del vacciner är känsliga för stötar och inte tål onödiga transporter, berättar Karin Sellgren.

Enklast att boka digitalt

Riskgrupperna bokar enklast sin tid själva digitalt på webbplatsen 1177.se. E-legitimation behövs inte. Den som har svårt att boka digitalt kan kontakta vår telefonsupport på 0611-804 00 för att få hjälp med sin bokning.

Följande veckor ligger fokus på att också vaccinera socialt utsatta grupper och övriga som ingår i fas 3. Parallellt fortsätter vaccineringen av de som är 60 år och äldre. Därefter öppnas bokningen för fas 4. Preliminärt beräknas fas 4 kunna boka sin vaccinationstid i slutet av maj eller början av juni, beroende på vaccintillgång.