Glada personer framför en stor bild på ett träd.

Över 100 barn har redan fått hjälp – nu håller Barn- och ungdomsentrén öppet hus

2022-04-26 09:58

Två månader efter öppnandet hade närmare hundra barn fått hjälp från Barn- och ungdomsentrén. 3 maj välkomnas invånare och press till öppet hus i lokalerna i Sundsvall.

I snart tre månader har den nya länsverksamheten Barn- och ungdomsentrén hunnit vara igång. I nästa vecka håller de öppet hus i lokalerna i Sundsvall.

- Äntligen kan vi bjuda in till våra fina lokaler. Vi märker att vi har varit efterlängtade, säger Malin Lindberg, länsenhetschef, Barn- och ungdomsentrén.

Barn- och ungdomsentrén välkomnar just nu barn mellan 10-12 år från hela länet som lider av lindrig till måttlig psykisk ohälsa, till exempel nedstämdhet, ångest, oro, ledsamt, stress eller sömnproblem som påverkar vardagen.

Första bedömning direkt vid kontakt

Mellan 14 februari och 14 april hade 98 barn kontaktat Barn- och ungdomsentrén via verksamhetens drop in-chatt på 1177.se. I samband med den första kontakten görs för det mesta också första bedömning. Av de som sökt hittills har den vanligaste sökorsaken varit oro/ångest och därefter nedstämdhet.

- Många har redan hittat till oss men vi hoppas självklart att ännu fler ska få kännedom om oss och få hjälp med sina problem, säger Malin Lindberg.
 

Öppet hus

Press och invånare är välkomna till Torggatan 4, Sundsvall.

När: Tisdag 3 maj, 13.00-16.00


Tillbaka till toppen