Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Påskrivet för bättre kompetensförsörjning

2018-02-09 10:11

Region Västernorrland och Arbetsförmedlingen krokar nu arm i arbetet mot en förbättrad kompetensförsörjning i länet. På fredag förmiddag undertecknade regionråd Erik Lövgren och chefen för Arbetsförmedlingen i södra Norrland, Christina Storm Wiklander, en överenskommelse om samarbete.

Arbetsförmedlingen har i uppdrag att arbeta med kompetensförsörjning på nationell nivå. Hos Region Västernorrland ligger sedan 2017 ett uppdrag att arbeta med frågan på regional nivå. Nu har parterna tecknat en överenskommelse för att arbeta med kompetensförsörjning tillsammans.

Överenskommelsen omfattar tre insatsområden:

  • Gemensamma prognoser
  • bättre nyttjande av EU:s medel i Socialfonden
  • extratjänster inom Region Västernorrland

- Genom att samarbeta istället för att skapa parallella processer kan gemensamma resurser användas mer effektivt vilket i slutändan leder till att fler får jobb, säger Christina Storm Wiklander, chef för Arbetsförmedlingen i södra Norrland.

Överenskommelsen ska ses som startskottet för ett närmare samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Region Västernorrland. Ett samarbete som ska fördjupas och breddas under kommande år.

– Vår förhoppning är att det här inte bara blir ett undertecknat papper utan ett synligt bevis på ett arbete som kommer att göra skillnad för nyanlända, arbetslösa ungdomar och arbetsgivare som har svårt att hitta personal, säger Erik Lövgren (S), regionråd i Västernorrland.

Överenskommelsen undertecknades av Christina Storm Wiklander och Erik Lövgren i Arbetsförmedlingens lokaler i Sundsvall fredagen den 9 februari.

Överenskommelsen gällande kompetensförsörjning (pdf)

Vid frågor kontakta:

Christina Storm Wiklander, chef för Arbetsförmedlingen i södra Norrland, 010-486 98 58
Erik Lövgren (S), regionråd i Västernorrland, 076-140 30 36