Pendlare får tillgång till ytterligare ett morgontåg i Njurunda

2022-08-15 08:16

Från 15 augusti ges jobbpendlare och skolelever möjlighet att använda ytterligare en tågavgång från Njurunda resecentrum. Periodkorten med Din tur gäller nu även på SJ:s nya avgång klockan 07.27.

Hittills har pendlare och skolelever haft möjlighet att resa till Sundsvall med X-trafiks 08.30-tåg på vardagar. Många har upplevt denna avgångstid för sen eftersom skola och jobb startar tidigare. Därför kommer nu pendlare även att kunna åka med SJ:s 07.27-tåg från Njurunda station med sina periodkort för Din tur.

– Vi har tillsammans med flera andra i länet arbetat hårt för att få till den här möjligheten att pendla från Njurunda fullt ut. Med tillgång till den här nya avgångstiden får fler möjlighet att minska både sin klimatpåverkan och restid vid pendling. Tillgång till snabb och säker kollektivtrafik är en förutsättning för att bo, verka och vistas i hela Västernorrland, säger Hans Backlund (S), ordförande nämnden för hållbar utveckling, Region Västernorrland.

Att resa med tåget ger cirka 15 minuters tidsvinst jämfört med motsvarande bussresa. För resan gäller 30-dagars periodkort, barn- och seniorkorten, samt skolkort under veckodagar. Finansieringen sker genom Region Västernorrland som står för kostnaden.


Tillbaka till toppen