Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Primärvårdsjouren i Sundsvall flyttar

2020-04-02 11:30

Fredag 3 april flyttar primärvårdsjouren i Sundsvall sin verksamhet från lokaler på sjukhuset till hälsocentralen Centrum för att bättre kunna ta emot förväntat flöde av patienter.

Planer att flytta primärvårdsjouren har funnits en tid men det pågående utbrottet av covid-19 i landet gör att åtgärder behöver göras snabbare än väntat.

- Primärvårdsjouren måste ha möjligheter att skilja patienter med misstänkt covid-19 från andra patienter, och det kan vi på hälsocentralen Centrum. Där kan patienter också tas in direkt utifrån vilket bidrar till en högre säkerhet, säger Eva Renstorp, verksamhetschef primärvårdsjouren.

Om du blir akut sjuk eller skadar dig under kvällar och helger är det primärvårdsjouren eller akutmottagningen som hjälper dig. Det finns ingen drop-in mottagning på primärvårdsjouren, utan du ska alltid ringa 1177 först. Du får då prata med en sjuksköterska som gör en första medicinsk bedömning av dig och lotsar dig vidare.

- Det är för att minska risken för smittspridning av det nya coronaviruset som vi nu inte tar emot drop-in-patienter. Självklart får du ändå vård hos oss om du behöver det. Bedömer sjuksköterskan på 1177 att primärvårdsjouren är rätt vårdnivå för dig så får du komma, säger Eva Renstorp.

Om ditt ärende kan vänta till dagen därpå eller kommande vardag ringer du som vanligt till din hälsocentral.