Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 
Provtagningsstation drive-in för att provta dig för egenprovtagning covid-19  i bil
Provtagningsstation drive-in Gärdehov i Sundsvall öppnar 10 mars

Provtagningsstation öppnar i Sundsvall den 10 mars

2021-03-09 16:42

Onsdag 10 mars öppnar en ny provtagningsstation i Sundsvall där den som behöver kan provta sig vid symtom covid-19. Provtagningsstationen ligger i Gärdehov nära Nordichallen.

Egenprovtagningsstationen med drive-in i Gärdehov fungerar på samma sätt som de övriga fyra provtagningsstationerna i Härnösand, Sollefteå, Timrå och Örnsköldsvik.

Personen som vill provta sig bokar tid för egenprovtagning covid-19 genom att logga in på 1177.se från startsidan med sin e-legitimation. När man loggat in finns det tider att välja på efter val av provtagningsstation och det går att se när första möjliga tid att boka finns. Fördelen är att man inte behöver något ombud utan det går att köra dit själv med sin bil.

Egenprovtagningen utförs av dig själv och provtagningsmaterialet skickas sedan till laboratorium för analys. Egenprovtagning covid-19 visar om någon har en pågående infektion av covid-19.

Öppettider: måndag-fredag klockan 08.30-16.00 med lunchstängt 12.00-12.45 samt raster 10.00-10.15, 14.00-14.15.

Så går provtagningen till på den mobila självprovtagningsstationen för covid-19

  • När det är dags för din tid, som du bokat genom att logga in i 1177 Vårdguidens e-tjänster, tar du dig till den provtagningsplats du valt med bil. Det är inte tillåtet att åka kollektivt, ta taxi, cykla eller gå eftersom du har pågående symtom covid-19.
  • På provtagningsplatsen ska du stanna där du blir anvisad av personal eller skyltar. Stanna i bilen!
  • Du måste ha med dig giltig fotolegitimation. Det är också bra att ha med handsprit, pappersnäsdukar, en liten påse för skräp och en liten spegel om du har en.
  • Personalen kommer att gå runt och ge dig provtagningsmaterialet genom din öppna bilruta. Följ provtagningsinstruktionen som finns i provtagningspaketet.
  • När du genomfört självtestet covid-19 stannar du där du är så kommer personalen och hämtar provet.
  • Du får uppvisa legitimation.

Mer information om Egenprovtagning och hur du bokar hittar du på 1177 Vårdguiden

Utlämningsställen i Västernorrland