Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Rebecca och Emil representerar Västernorrland

2018-08-01 09:00

Region Västernorrland delar varje år ut två stipendier för deltagande i ”Sommarakademin” – en mötesplats för unga i EU. Rebecca Lampinen och Emil Nordfjell är de som har turen att under andra veckan i augusti medverka i arrangemanget som i år hålls i Rumänien.

Region Västernorrland är medlem i den europeiska organisationen Assembly of European Regions (AER), som varje sommar arrangerar AER Youth Summer Academy. Region Västernorrland utlyser stipendium som bekostar två ungdomars deltagande i AER:s sommarakademi 2018.

Ungdomar får lära mer om EU

– Syftet med sommarakademin är att ungdomar från olika regioner och från olika kulturer träffas, utbyter erfarenheter och tillsammans lär sig mer om EU, internationellt samarbete, politik och regionalt utvecklingsarbete. Det är ett jättebra sätt att komma iväg och nätverka, säger Ilona Novak, internationell sekreterare.

I år är det Emil Nordfjell och Rebecca Lampinen som deltar. Emil Nordfjell har aldrig deltagit tidigare men det har Rebecca. Hon vet vad det innebär och är redan förväntningsfull:

– Jag behöver bara tänka på föregående år och vad som väntas så fylls hela min kropp med glädje och förväntan. Alla dessa människor, dessa ungdomar, så ambitiösa och så framåt. Kan man begära något mer, säger Rebecca Lampinen.

Följ stipendiaterna via bloggen!

I år kan vi ta del av Rebecca Lampinens och Emil Nordfjells upplevelser i Rumänien via deras blogginlägg.

Den 6-10 augusti pågår AERs sommarakademi.

Häng med på deras resa via bloggen