Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Upphandlingen om tvätt- och textilservice kommer att göras om

2018-10-12 15:41

Regionen kommer inte att överklaga förvaltningsrättens dom som säger att Region Västernorrland ska göra om upphandlingen av tvätt- och textilservice, det beslutade regionstyrelsen idag.

Det var i april som Region Västernorrland efter upphandling beslutade att teckna avtal med Berendsen Textilservice AB. Det beslutet överklagades av den nuvarande leverantören Textilia tvätt och textilservice AB. Förvaltningsrätten sa i sin dom att avtalstiden på fyra år med möjlighet till förlängning i ytterligare två år är för lång då avtalstiden för ramavtal inte får överstiga fyra år om det inte finns särskilda skäl, och gjorde bedömningen att upphandlingen därför ska göras om. Något som Region Västernorrland alltså kommer att göra efter att regionstyrelsen tagit beslut om att inte överklaga domen på fredag eftermiddag.

- Vi rättar oss efter förvaltningsrättens beslut. Det fanns goda skäl för att överklaga deras dom, men jag tycker sammantaget att skälen för att inte överklaga övervägde, säger Jan-Olov Häggström(S), vice ordförande i regionstyrelsen.

Arbetet med den nya upphandlingen kommer att starta om ungefär ett halvår, bedömer tjänstemän i regionen.

-Inom ett år bör vi ha ett nytt beslut om framtida leverantör, säger Jan-Olov Häggström(S), vice ordförande i regionstyrelsen.