Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 
Maria Tempé, biträdande smittskyddsläkare, Lena Carlsson, sjukhusdirektör, Anna-Lena Lundberg, primärvårdsdirektör
Maria Tempé, biträdande smittskyddsläkare, Lena Carlsson, sjukhusdirektör, Anna-Lena Lundberg, primärvårdsdirektör

Se dagens presskonferens om covid-19-läget i Västernorrland

2020-07-22 14:53

Idag, onsdag, höll Region Västernorrland presskonferens med anledning av coronaviruset. Här kan du se webbsändningen i efterhand.

Aktuellt smittspridningsläge, ökad provtagning och läget för hälso- och sjukvården var en del av innehållet i presskonferensen.

Antalet bekräftade fall av covid-19 har de senaste veckorna minskat något i Västernorrland och allt färre personer vårdas på sjukhus för covid-19. Antalet utförda tester har de senaste tre veckorna varit cirka 2 000 per vecka.

Risken för en ökad smittspridning i länet är dock inte över. Beredskapen är därför fortsatt hög för att kunna hantera eventuella utbrott av smittspridning under sommaren. Parallellt med detta pågår ett planeringsarbete inom hälso- och sjukvården för återgång till mer normal verksamhet.

För att undvika att smittspridningen tar fart igen är det viktigt att vi alla fortsätter att följa råden om att hålla avstånd, sköta vår handhygien, stanna hemma vid symtom som kan tyda på covid-19 och testa oss vid misstanke på sjukdom.

Presskonferensen teckenspråkstolkades.

Se presskonferensen här

Medverkande

  • Lena Carlsson, sjukhusdirektör
  • Anna-Lena Lundberg, primärvårdsdirektör
  • Maria Tempé, biträdande smittskyddsläkare