Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 
Spruta och vaccin

Sju av tio länsbor har fått sin först dos vaccin

2021-07-09 11:44

Vaccinationstakten går stadigt framåt i länet. Redan nu har sju av tio länsbor fått sin första dos vaccin mot covid-19.

Bland de äldre åldersgrupperna i Västernorrland är vaccinationstäckningen mycket hög. Över 90 procent av alla över 60 år har fått sin första dos. Åtta av tio i åldern 50 - 59 år har vaccinerat sig med minst en dos och i åldersgruppen 35 - 49 år har nästan sju av tio fått sin först dos.

- Det är glädjande att vaccinationsviljan är så hög i vår region. Alla som vill ska få sitt vaccin och jag är glad att vi nu har vaccin att erbjuda till länets vuxna som vill vaccinera sig, säger Karin Sellgren, vaccinationssamordnare.

Gott om lediga tider

Trots att länet ligger bra till kring vaccinationstakt och vaccinationstäckning så är det viktigt att komma ihåg att alla måste fortsätta ta sitt ansvar, följa rekommendationerna och vaccinera sig. Sedan deltavarianten blev den dominerade covidsmittan ökar smittspridningen i Västernorrland igen.

- Jag vill be alla föräldrar till vuxna barn att pusha dem att vaccinera sig. För att vi ska kunna återgå till ett normalt liv igen med skolor, arbeten, resor och fritidsaktiviteter så behöver så många som möjligt vaccinera sig, säger Karin Sellgren.  

Boka vaccinationstid

Det är inte lika högt tryck på bokningarna sedan vi öppnade tidbokningen för yngre personer mellan 18 och 35 år. Alla som är 18+ men som inte har bokat tid än uppmanas att göra det så snart som möjligt.

- Det finns gott om lediga tider just nu. I augusti ger vi nästan bara dos två så det gäller att vara på hugget och boka tid nu, säger Karin Sellgren.