Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Nu gör vi fler operationer igen

2020-08-25 06:00

Mer och mer av den ordinarie verksamheten som fått stå tillbaka på grund av coronaviruset kommer nu igång igen. Från och med den första september ska utlånade medarbetare vara tillbaka på sina vanliga arbetsplatser och lokaler återställs.

- Olika slags operationer kommer igång succesivt och i slutet av september räknar vi med att det mesta är igång som vanligt på våra tre sjukhus, säger Åsa Mattsson Rumm, länsverksamhetschef kirurg, urolog och öron, näsa, hals.

De som fått sin operation uppskjuten och väntat längst kommer att opereras först, och det gäller i hela länet. Det innebär att patienter kanske inte blir kallade till operation på sitt närmaste sjukhus.

- Nu är det viktigt att beta av de köer som uppstått. De patienter som berörs blir kontaktade av oss, säger sjukhusdirektör Lena Carlsson.

Eleonor Madsen är anestesisjuksköterska på sjukhuset i Sundsvall.

- Nu behöver vi arbeta för att göra de operationer och behandlingar som blivit uppskjutna på grund av coronaviruset. Då är det viktigt att det inte blir nya stora utbrott av covid-19 som kräver vårdens resurser. Hjälp oss genom att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer, träffa inte fler än du behöver, håll avstånd och var noga med handhygien. Gör du ditt jobb hjälper du oss att göra vårt, säger Eleonor Madsen.