Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Sök ett av årets 13 kulturstipendium

2020-07-02 13:54

Varje år delar Region Västernorrland ut ett antal stipendier till personer eller föreningar inom kulturområdet. Välkommen att söka ett av årets 13 stipendium!

Det finns fem olika kategorier att söka stipendium inom. Dessa är:

 • Ungdomsstipendium

  4 stycken à 10 000 kronor. Går till unga kulturutövare 16-25 år bosatta i länet.
 • Kulturstipendium

  3 stycken à 20 000 kronor. Går till utövare eller studerande under 35 år med anknytning till länet med minst påbörjad högre konstutbildning inom alla konstarter.
 • Litteraturstipendium

  2 stycken à 25 000 kronor. Går till en person som är yrkesverksam eller på väg att etablera sig som yrkesverksam inom litteraturområdet och är boende eller har en nära anknytning till Västernorrland.
 • Arbetsstipendium

  2 stycken à 25 000 kronor. Går till yrkesverksam inom kulturområdet med avslutad högre konstnärlig utbildning som är boende eller har en nära anknytning till Västernorrland.
 • Stipendium inom kulturella och kreativa näringar

  2 stycken à 25 000 kronor. Går till entreprenör eller ideell organisation inom kulturella och kreativa näringar som är boende eller har en nära anknytning till Västernorrland.

Ansökan

Hitta mer information och ansök här: rvn.se/stipendier

Sista ansökningsdag är 15 september 2020.

Kulturstipendiernas syfte

Syftet med Region Västernorrlands kulturstipendier är att möjliggöra vidarebildning, egen utveckling eller arbete med projekt inom litteratur, bildkonst, musik, teater, dans, film, foto, design och andra jämställda områden.