Flera olika händer som håller i kugghjul i olika färger. EU-flaggan infälld i bilden.

Stor satsning på Mellersta Norrland inom Europeiska socialfonden

2022-02-08 17:10

Den 22 februari håller Svenska ESF-rådet ett inspirationswebbinarium om det nya programområdet i ESF+. Passa på att delta!

Vi går in i en ny programperiod för åren 2021–2027 inom kort. Det nya socialfondsprogrammet har fått namnet ESF+ och innehåller nya möjligheter för oss i Mellersta Norrland.

- Det som är speciellt inom Europeiska socialfonden denna gång är ett nytt programområde med en stor medelstilldelning. 200 miljoner kronor är avsatta för att kunna rigga projekt som ökar förutsättningarna att bo och verka i norra Sverige. Då behövs insatser som främjar strukturer och stärker kapaciteten för kompetensförsörjning och livslångt lärande, säger Maria Lidgren, tillväxtchef vid Region Västernorrland.

I det nya programområdet är det inte ett krav på att ta med deltagare i projekten, utan fokus är på vilka behov som finns, och att sen i projektet arbeta med potentiella lösningar på både struktur-, organisations- och individnivå.

Inspirationswebbinarium med Svenska ESF-rådet:

Inspirationswebbinarium – Norrland behöver arbetskraft. Hur ökar vi förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv?

Tid: tisdag 22 februari kl. 10:00–11:00

Sista anmälningsdatum: 2022-02-21

Tematisk dialog om kompetensförsörjning:

Den 7 april klockan 9.00-11.00 håller Region Västernorrland i en tematisk dialog kopplat till nya programperioden och kompetensförsörjning

EUs programperiod 2021 – 2027


Tillbaka till toppen