Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Stort behov av vaccinatörer senare i vår

2021-02-12 10:52

Fram emot april och maj räknar Region Västernorrland med att vara igång med vaccinationerna av den stora mängden invånare som ingår i fas 4. För att täcka behovet av vaccinatörer söker vi därför fler sjuksköterskor som vill hjälpa till.

12 400 vaccindoser hade till och med fredag vecka fem getts i Västernorrland. Och vaccinationerna löper på i den takt vi får nytt vaccin. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring prioriterade grupper där de sköraste grupperna vaccineras först.

Flest vaccinationer i april och maj

Fas fyra av vaccinationen, där den stora mängden invånare ingår, inleds framåt april/maj. Förutsatt att vi har tillgång till det vaccin vi behöver kommer vaccinationstakten då att vara hög och behovet stort av extra händer för att utföra vaccineringarna.

- Vi har timanställt vaccinatörer och har god täckning för de vaccinationer vi utför just nu. Vi behöver dock ställa för att klara av den stora mängden vaccineringar som ska ske senare i vår och då behöver vi bli fler, säger Karin Sellgren, vaccinationssamordnare i Region Västernorrland.

Bidra med din kompetens

Du som är sjuksköterska eller specialistutbildad sjuksköterska, kan vaccinera och arbeta 50-100 procent, vill bidra med din kompetens under en begränsad tid och göra skillnad är välkommen med din intresseanmälan. Vi hoppas du vill hjälpa till!

Läs mer och gör din intresseanmälan här, https://www.rvn.se/sv/jobb-och-utbildning/Lediga-jobb/?eid=6655270985164585261

Vår vaccinstatistik uppdateras veckovis. Nya siffror presenteras på måndag 15 februari, https://www.rvn.se/sv/Vard-o-halsa/coronavirus---for-dig-som-vill-veta-mer/statistik-och-fakta/