Bild: Susanne Wadell, Andreas Ögren, Ann Bylund, Kristina Östergren, Nina Kemi Westling och Cecilia Stegeby vid Barn- och ungdomsentrén i Örnsköldsvik.

Stort intresse när Barn- och ungdomsentrén höll öppet hus

2022-10-18 13:58

I lite mer än en månad har Barn- och ungdomsentréns fysiska mottagning i Örnsköldsvik varit igång. Och i slutet av förra veckan hölls det öppet hus i de nya lokalerna.

- Vi är glada att så många är intresserade av att komma hit och titta hur vi har det. Med hjälp av fler fysiska mottagningar kan vi nu nå ut till fler barn och unga som är i behov av behandling på plats, säger Malin Lindberg, länsenhetschef, Barn- och ungdomsentrén, Region Västernorrland.

Barn- och ungdomsentrén vänder sig till barn mellan 6-12 år i hela länet som lider av lindrig till måttlig psykisk ohälsa. Utifrån barnets och föräldrarnas önskemål och behov kan besöken ske antingen digitalt eller fysiskt vid någon av mottagningarna i Sundsvall och Örnsköldsvik.

- Vår förhoppning är att alla barn mellan 6 och 12 ska känna till att de vid behov kan kontakta oss och att de kan göra det på det sätt de själva väljer, säger Malin Lindberg.

Så söker du hjälp

Du hittar mer information om Barn- och ungdomsentrén på 1177.se.

Du som behöver hjälp och stöd kan få en första drop in-bedömning via chatt. Du når chatten antingen genom att ladda ner appen Min vård Västernorrland eller via sidan på 1177.se.

Det är nu även möjligt för hälso- och vårdcentralerna att skicka remiss till Barn- och ungdomsentrén.


Tillbaka till toppen