Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 
Sjukhuset i Sollefteå

Svårt personalläge - Sollefteå aktiverar LSSL

2020-12-22 17:31

Idag har den lokala särskilda sjukvårdsledningen, LSSL, åter igen aktiverats i Sollefteå. Ett mycket ansträngt personalläge ligger bakom beslutet.

Agneta Nordlander är stabschef i LSSL.

- Att ha den lokala särskilda sjukvårdsledningen aktiverad innebär att vi har kortare beslutsvägar. Det krävs i det trängda läge vi nu befinner oss i, säger Agneta Nordlander.

Personalläget på sjukhuset i Sollefteå är extra ansträngt sedan ett större antal av medarbetarna konstaterats smittade av coronaviruset.

- Vi har skjutit upp i stort sett all planerad vård och vad gäller mottagningar så är vi nere på ett absolut minimum på sjukhuset. Covid-IVA har vi pausat. Får vi in en patient med covid-19 som behöver intensivvård så stabiliserar vi patienten men skickar sedan personen till Örnsköldsvik eller Sundsvall för vård, säger Agneta Nordlander.

LSSL var aktiverat på alla tre sjukhusen tidigare under pandemin, men avaktiverades i slutet av augusti och ledningen återgick till normal linjeorganisation. Smittskyddsläkare, regiondirektör och sjukhusdirektör var delaktiga i beslutet att starta upp LSSL i Sollefteå igen.