Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Ta chansen! Sök till sommarakademin

2019-02-26 09:14

Är du en politiskt engagerad ungdom mellan 18 och 30 år? Vill du spendera en vecka i Serbien med andra ungdomar? Sök vårt stipendium till sommarakademin!

Region Västernorrland är medlem i den europeiska organisationen Assembly of European Regions (AER), som varje sommar arrangerar AER Youth Summer Academy. Region Västernorrland utlyser stipendium som bekostar två ungdomars deltagande i AER:s sommarakademi 2019.

Årets sommarakademi kommer att arrangeras i Novi Sad, Vojvodina region, i Serbien. Temat är: ”Ungdomar är framtiden, ungdomar är Europa!” Sommarakademin, med program och aktiviteter, pågår 1-6 juli 2019.

- Syftet med sommarakademin är att ungdomar från olika regioner och från olika kulturer träffas, utbyter erfarenheter och tillsammans lär sig mer om EU, internationellt samarbete, politik och regionalt utvecklingsarbete. Så ta chansen och sök för att lära dig mer om EU och för att nätverka, säger Ilona Novak, internationell sekreterare.

Är du intresserad av samhällsfrågor?

Stipendierna finansierar deltagaravgift, resa och uppehälle. Vi ser helst att du i första hand kommer från någon organisation, exempelvis politiska ungdomsorganisationer, politiska partier eller andra organisationer som arbetar med samhällsfrågor, opinionsbildning eller regionalt utvecklingsarbete. Ett krav för deltagande är att man har fyllt 18 år men inte 30 år.

Välkommen med din ansökan senast 16 april 2019

Mer information om AER:s sommarakademi och om organisationen AER

Instruktion för ansökan till sommarakademin 2019

Mer information och frågor

För ytterligare upplysningar kontakta Ilona Novak, telefon 070-562 33 08 eller e-post ilona.novak@rvn.se