Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 
Vaccinspruta som ges av handskbeklädda händer.

Tidbokningen öppnar idag för de som är 18 år och äldre

2021-06-28 09:03

Personer som är 18 år eller äldre kan boka tid för vaccination mot covid-19 från och med idag.

– Vi räknar med ett högt tryck även vid denna öppning och att det blir en snabb åtgång på vaccinationstider i början. Det beror ju på att vi har begränsat med vaccin. Men den som inte hittar en tid direkt kan titta på nytt efter ett par dagar i bokningssystemet. Enligt våra beräkningar så går hela juli månad till att vaccinera dos 1 för denna åldersgrupp, säger Karin Sellgren, vaccinationssamordnare i Region Västernorrland.

Bokningen kan du som fyllt 18 år göra på tre sätt

  • Digitalt via bokningssidorna på webbplatsen www.1177.se.
    Där väljer du vaccinationsenhet och bokar sedan en ledig tid. E-legitimation behövs inte.
  • Du kan också ladda ner appen Mitt Vaccin och boka den vägen. Appen finns för både Android och Iphone. E-legitimation behövs.
  • Om du behöver hjälp med bokningen så går det bra att ringa vår telefonsupport på 0611-804 00. De har öppet 08.00 – 18.00 på vardagar och 10.00 – 16.00 på helger.

Planera för din dos 2

När du bokar din första dos är det viktigt att du samtidigt planerar framåt så att du kan ta din andra dos efter sju veckor. Du får tid för dos 2 när du tar din första spruta på vaccinationslokalen.

Även ungdomar ska vaccineras

Förra veckan kom nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten med vaccination även för ungdomar 16 – 17 år samt de som är i riskgrupp från 12 år.

– Vi inväntar mer fakta från nationellt håll och planerar parallellt för hur arbetet ska genomföras i vår region senare under sommaren. Vi återkommer med mer information och detaljer längre fram, berättar Karin Sellgren.