Trotjänare firades med festmåltid

2022-10-05 10:50

Region Västernorrland belönar och tackar varje år medarbetare som varit anställda i 25 år. Förra veckan firades jubilarerna på Sankt Petrilogen i Härnösand.

Uppskattat mingel

Efter två år med pandemi och distansfirande var det uppskattat att få mingla tillsammans med kollegor. Av årets 76 25-åringar, var det omkring hälften som kom till Härnösand för uppvaktningen.

- Det är ofta en negativ bild som målas upp om sjukvården, men jag trivs verkligen i mitt jobb! Inte lika mycket varje dag kanske, men jag skulle inte vilja byta bort det och därför har jag varit kvar i alla år, säger intensivvårdssjuksköterskan Karin Tjäder Lindell.

- Jättekul och trevligt att bli uppmärksammad av arbetsgivaren så här, det känns väldigt fint, tyckte Danuta Degerfeldt sjuksköterska på ortopedkliniken i Sundvall.

Värdefull insats

Regionstyrelsens ordförande Glenn Nordlund (S) öppnade firandet med att hälsa alla välkommen och tackade för den viktiga och värdefulla insats personalen tillsammans gör för regionen varje dag.

- Det är en ära och förmån att få gratulera de som viger en stor del av sitt arbetsliv åt vår organisation och stannar i 25 år. I år är det särskilt roligt att få uppmärksamma och tacka våra trogna medarbetare personligen igen, sa Glenn Nordlund och höjde glaset med alkoholfritt bubbel.

Jubilarerna serverades en festmåltid bestående av laxtartar, kalvfilé med fluffig broccolicréme och höstgrönsaker som avrundades med krispig kaka, kolasås, med lingon och vispad grädde som pricken över iet.

Högklassig underhållning

Till detta bjöds det på högklassig underhållning av elever från Kapellsberg operastudio och tacktal av regionfullmäktiges ordförande Jan Olov Häggström (S), där han bland annat belyste vad mycket som hänt inom regionen och i världen på 25 år.

- Festligt och jättetrevligt, det är verkligen charmigt här på logen, säger Sven-Göran Englund från psykiatrin i Sollefteå.

Tyvärr fick regiondirektör Åsa Bellander och tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör Kjell Norman lämna återbud i sista stund på grund av sjukdom.

 


Tillbaka till toppen