Unga med en demenssjuk förälder träffas under lägerhelg i Örnsköldsvik.

Unga med demenssjuk förälder får stöd under lägerhelg

2022-08-24 10:09

Till helgen anordnas för tredje gången ett läger för unga vuxna med en demenssjuk förälder i Örnsköldsvik. - Lägret har betytt oerhört mycket för våra tidigare deltagare, säger Ann-Marie Westerlund, demenssamordnare, Region Västernorrland.

Mellan fredag och måndag arrangerar Region Västernorrland i samverkan med länets kommuner ett demensläger för unga som lever med en demenssjuk förälder. Lägret är ett tillfälle att träffa andra som är i samma situation och kunna ställa frågor till kunniga experter inom området.

- Att leva med en person som drabbas av kognitiv svikt/demens kan innebära att man känner sig ensam, ledsen och förvirrad. För den som är ung och fortfarande har behov av stöd från sin förälder är det naturligtvis ännu svårare, säger Ann-Marie Westerlund, demenssamordnare, Region Västernorrland.

Rekreation och kändisbesök

Under lägerhelgen varvas föreläsningar med rekreation i en härlig miljö. Deltagarna har möjlighet att bada, fiska, spela spel eller fotboll, grilla vid lägerelden eller bara umgås.

Lägret kommer också besökas av Tobias Karlsson, dansare känd bland annat från Let's dance och Magdalena Forsberg, före detta skidskytt. Entreprenörsduon kommer att prata om betydelsen av livsstil och friskvård för hälsan och också dela med sig av personliga erfarenheter av utanförskap.


Tillbaka till toppen