Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 
Handskbeklädda händer förbereder vaccin.

Ungdomar mellan 16 och 17 år börjar vaccineras i augusti

2021-07-15 14:23

I augusti börjar vaccineringen av ungdomar som är 16 och 17 år. Syftet är att skydda ungdomarna själva mot covid-19 och att ytterligare minska smittspridningen i samhället.

– Vi planerar att starta vaccinationerna av den här åldersgruppen under vecka 32 i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi vaccinerar i våra ordinarie lokaler men vi får återkomma med mer detaljer kring planeringen längre fram i sommar, säger Hans Boman.

I Västernorrland finns det drygt 5 700 personer som är mellan 16 och 17 år.

Milstolpe i vaccinationsarbetet

Denna vecka passerades en milstolpe i vaccinationsarbetet mot covid-19. En kvarts miljon vaccindoser har nu getts till Västernorrlands invånare.

Enligt Folkhälsomyndighetens senaste statistik har 75,4 procent av alla länets invånare över 18 år till och med vecka 27 fått sin första vaccindos. 49,6 procent är färdigvaccinerade.

Vaccinationsviljan är hög i regionen och alla som vill får tillgång till vaccin. Just nu finns det lediga tider på alla vaccinationsenheter i länet.

Boka vaccinationstid i juli

Boka gärna din tid så snart som möjligt för dos 1. I augusti är det främst dos 2 som ges till dem som fått första dosen på försommaren

– Ju fler som är vaccinerade inför hösten, desto mindre risk för en fjärde våg eller större klusterutbrott i skolor och på arbetsplatser. Jag vill därför uppmana alla som ännu inte bokat tid för sin vaccination att göra detta nu direkt, säger Hans Boman.