Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 
Handskbeklädd hand håller i ampull och spruta.

Vaccinationstakten ökar

2021-03-26 16:05

Nästa vecka ökar takten på vaccinationerna i regionen efter Folkhälsomyndighetens besked under torsdagen att vaccinationerna återupptas med Astra Zenecas vaccin och kan ges till personer över 65 år.

– Det är mycket glädjande, eftersom vi har kapacitet att vaccinera många fler än vi gjort den senaste tiden, säger Karin Sellgren, vaccinationssamordnare i Region Västernorrland.

Tider läggs ut kontinuerligt under dagen och inte endast på morgonen. För den som behöver hjälp att boka via vår telefonsupport kan det vara bra att känna till; att senare på dagen är det kortare köer för att komma fram till en telefonist.  Telefonsupporten har öppet mellan 08.00 – 18.00 på vardagarna och 10.00 – 16.00 på helgerna. Under påskhelgen; öppet endast skärtorsdag och påskafton.

Personer över 80 vaccineras nu

Knappt 40 000 doser har getts i regionen till och med vecka 11. Vi har cirka 5000 personer kvar i åldersgruppen 80 år och äldre som inte är vaccinerade och vi ser gärna att de bokar sin tid nu, eftersom äldre har störst risk att insjukna i svår covid-19.

Efter påsk släpps ytterligare åldersspann på i turordning.

– Under april månad planerar vi att släppa på fler ålderskategorier. Om allt går enligt planerna och vi får de doser som är utlovade så bör vi kunnat erbjuda vaccinationstillfällen för alla över 70 år innan vi går in i maj månad, berättar Karin Sellgren.

Under april månad är beräknade leveranser av vaccin till Region Västernorrland ungefär 10 000 doser per vecka, totalt cirka 40 000 doser. I befolkningen finns cirka 30 000 i åldersspannet mellan 70 till 79 år.

Du som bokar tid själv utan stöd från telefonsupporten kan göra det på 1177 Vårdguiden - Boka tid på vaccinationsenhet i Västernorrland. Du behöver inte e-legitimation.