Äng i solljus, fotograf Johan Sagmo

Västernorrlands kandidater till Stora turismpriset 2022 klara

2022-07-07 12:59

Nu är det dags att rösta fram Västernorrlands kandidat till Stora Turismpriset 2022. Priset ges till aktörer som på ett nytänkande och innovativt sätt bidragit till spridning av kunskap och utveckling av besöksnäringen. De tre nominerade kandidaterna är Camp Mid Sweden, Färjas brygga och Hotell Höga Kusten och Björkuddens hotell & restaurang, som alla bidrar till utvecklingen av Västernorrlands och Sveriges turism.

En av de tre nominerade kandidaterna ska sen tävla nationellt om 100 000 kronor som delas ut i samband med SKR:s årliga konferens "Besöksnäringen på agendan".

Alla län i Sverige har möjlighet att nominera en kandidat till den nationella utmärkelsen - Stora Turismpriset. Nu kan du vara med och rösta fram din favoritkandidat som får representera Västernorrland på nationell nivå.

- Vi vill genom en allmän omröstning till Stora Turismpriset höja kunskapen om besöksnäringen och uppmärksamma aktörer som arbetar exemplariskt inom branschen i Västernorrland, säger Linda Edlund, strateg besöksnäring vid Region Västernorrland.

De tre regionala nominerade har valts ut av en jury bestående av; Region Västernorrland, Höga Kusten Destinationsutveckling och Destination Sundsvall.

Regionala vinnaren meddelas i början av september.

Fakta Stora Turismpriset

Stora Turismpriset delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism. Det är en fristående stiftelse vars syfte är att främja utvecklingen av kunskap inom svensk turism. Tillväxtverket är idag stiftelsens huvudman och utser dess styrelse. Administration och förvaltning av stiftelsen hanteras av Tillväxtverket och Kammarkollegiet.

Du kan läsa mer, rösta och se videonomineringarna fram till 16 augusti via:

rvn.se/storaturismpriset

Kontakt:

Linda Edlund
Tillväxtstrateg Besöksnäring, Region Västernorrland
Tfn. 072-225 75 42
E-post: linda.edlund1@rvn.se


Tillbaka till toppen