Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 
Grez par Nemours av Julia Becks
Grez par Nemours av Julia Becks

Västernorrlänningar erbjuds plats i den internationella konstvärlden

2019-03-18 10:05

Region Västernorrland bjuder västernorrländska bildkonstnärer att ansöka till sommarens residens i Frankrike. Residenset äger rum i byn Grez-sur-Loing under juni månad.

För att främja kulturella och konstnärliga utbyten och utveckling i länet erbjuder Region Västernorrland i år två olika konstnärsresidens. Ett residens till hösten vid Hola, Ålsta och i Österåsen och ett residens i sommar vid Grez-sur-Loing i Frankrike.

Residens i Grez-sur-Loing, Frankrike

Under juni månad erbjuds boende på Hôtel Chevillon, ateljé för arbete med ett projekt och tillgång till allmänna ytor för social samvaro med andra konstnärer. Även bidrag för resan och möjlighet att ta med en anhörig utan extra kostnad.

Byn Grez-sur-Loing ligger i en inspirerande miljö omgiven av åkermarker och med floden Loing sakta flytande genom landskapet. Byn ligger sju mil från Paris och blev under 1800-talet hem för konstnärer. Många av dem kom från Skandinavien för att söka arbetsro och tankeutbyte med likasinnade. Under juni i år vill region Västernorrland göra Grez-sur-Loing till hem för en bildkonstnär ifrån länet.

Ansök senast den 14 april

Sista ansökningsdag är den 14 april och du som ansöker till detta residens ska vara verksam som bildkonstnär och skriven i Västernorrland. Vi ser gärna att du vill arbeta med ett tydligt projekt under din vistelse och att du, i september, håller en föreläsning om ditt arbete.

För mer information och hur du ansöker, besök rvn.se/grez-sur-loing.