Förlossningen, BB och barnavdelningen i Örnsköldsvik stänger i åtta dagar

2023-04-05 14:07

Just nu finns inte tillräckligt med barnläkare i tjänst på sjukhuset i Örnsköldsvik. Det innebär att förlossning, BB och barnavdelningen håller stängt från lördag 8 april klockan 21.00 till måndag 17 april klockan 07.00.

- Mellan fem och åtta barn var beräknade att födas på förlossningen i Örnsköldsvik under den perioden. De kommer nu att tas om hand i Sundvall i stället, säger Helena Dalin, verksamhetschef kvinnosjukvård.

Alla som är i graviditetsvecka 20 eller mer och i behov av vård ska kontakta förlossningen Sundsvall. Föräldrar som känner att de har fler frågor kring detta är välkomna att höra av sig till sin barnmorska eller till förlossningen i Sundsvall.

Sjukskrivningar och tjänstledigheter har gjort att läget på barnkliniken i Örnsköldsvik under en tid varit hårt ansträngt. För att upprätthålla patientsäkerheten för nyfödda barn krävs tillgång till barnläkare dygnet runt och det är därför förlossningen nu måste stänga under en period.

- Vi räknar med att ha en bättre situation om en dryg vecka då vi har hyrpersonal som kan komma in. Då kan vi hålla barnavdelningen öppen och även fylla jourlinjerna så att förlossningen kan vara öppen som vanligt, säger Anne Thelander, verksamhetschef barn- och ungdomsmedicin.

Planerad specialistmödravård och ultraljud utförs som vanligt i Örnsköldsvik. Akut sjuka barn ska söka akutvård i Örnsköldsvik men om de behöver läggas in så blir det sannolikt på sjukhuset i Sundsvall.

Vid eventuella frågor, vänligen kontakta:

Helena Dalin, verksamhetschef kvinnosjukvård, tel:  073-075 30 28.
Anne Thelander, verksamhetschef barn- och ungdomsmedicin, tel: 072-248 08 63.

KOMMUNIKATIONSAVDELNINGEN
www.rvn.se/press


Tillbaka till toppen