Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Hans Wiklund slutar

2019-11-25 09:30

Hans Wiklund kommer att lämna sin tjänst som regiondirektör i Region Västernorrland för ett annat arbete. Inom kort startar en rekryteringsprocess för att finna hans efterträdare.

Hans Wiklund har tackat ja till ett erbjudande om att bli universitetsdirektör vid Umeå universitet.

- Det är inget lätt beslut att lämna Region Västernorrland. Bra kollegor och en viktig verksamhet gör det till en fantastisk arbetsplats. Uppdraget som universitetsdirektör känns helt enkelt som ett drömjobb för mig så därför har jag valt att tacka ja, säger Hans Wiklund.

Hans Wiklund har varit regiondirektör i drygt två år och arbetade innan dess under fem år som regional utvecklingsdirektör i Region Västernorrland. Regionstyrelsens ordförande Glenn Nordlund (S) är chef för regiondirektören.

- Hans Wiklund har uträttat mycket gott arbete under sina år i regionen. Jag önskar honom all lycka i sitt nya uppdrag, säger Glenn Nordlund. 

När Hans Wiklund slutar är inte bestämt än.

- Nu startar vi så snart som möjligt arbetet med att rekrytera regiondirektörens efterträdare. När den processen ska vara klar kan jag inte säga idag. Det är viktigt att vi får till en bra övergång och där har jag och Hans Wiklund en bra dialog, säger Glenn Nordlund.

- Jag vill självklart bidra till att övergången till min efterträdare blir så bra och smidig som möjligt. Vi får nu diskutera hur mitt avslut blir i detalj och när det sker, säger Hans Wiklund.

Vid eventuella frågor, kontakta:

Glenn Nordlund (S), regionstyrelsens ordförande
Tel: 070-558 81 53, mejl:
glenn.nordlund@rvn.se

Hans Wiklund, regiondirektör (ej tillgänglig under förmiddagen)
Tel: 0611-803 42, mejl:
hans.viklund@rvn.se

 

KOMMUNIKATIONSAVDELNINGEN

www.rvn.se/press