Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Misstänkt sabotage på restaurang på sjukhuset i Örnsköldsvik

2021-05-03 16:20

Ett fåtal personer kan ha fått i sig något hälsofarligt ämne efter att Restaurang Höjdpunkten på sjukhuset i Örnsköldsvik misstänks ha utsatts för sabotage.

På måndag förmiddag larmade personal om att någon troligen placerat något i dryck som serveras i restaurangen efter att en person sagt att den smakade illa. Händelsen är polisanmäld och restaurangen är tillsvidare stängd.

- Vi bedömer just nu att enbart ett fåtal personer kan ha hunnit fått i sig ämnet genom drycken. Vi uppmanar ändå alla som druckit något på restaurangen innan klockan 11.30 idag måndag 3 maj att ta kontakt med sjukvården om någon reaktion uppkommer, säger Mats Jonsson, säkerhetschef Region Västernorrland.

Med stor sannolikhet är det enbart ett par personer som arbetar på sjukhuset som har druckit, men det går nu inte att utesluta att även någon utomstående kund kan ha fått i sig drycken. Ingen av de som regionen vet har druckit har fått skador.

- Det är ju fruktansvärt om någon med avsikt saboterat med risk för andra människors hälsa, och just nu är det tyvärr vad vi bedömer har hänt. Det här är nu ett polisärende och av hänsyn till det så lämnar vi inte mer information om händelsen eller misstänkt tillvägagångssätt, säger Mats Jonsson.

Vid eventuella frågor, kontakta:

Mats Jonsson, säkerhetschef Region Västernorrland
mats.jonsson2@rvn.se
Tel: 070-389 10 11

 

 

KOMMUNIKATIONSAVDELNINGEN

www.rvn.se/press