Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Ny psykiatrisk akutmottagning för bättre vård

2021-10-08 11:32

Välkomna att vara med när den nya psykiatriska akutmottagningen vid sjukhuset i Sundsvall invigs 12 oktober. Dygnet runt tar mottagningens medarbetare hand om patienter med akut psykiatriska tillstånd.

Den psykiatriska akutmottagningen kallades tidigare psykiatrisk jourmottagning och var då en del av verksamheten vid psykiatrisk avdelning 7. Akutmottagningen har redan startat i tillfälliga lokaler men nu är det dags att fullt ut flytta in i de nya lokalerna som är säkrare och ger en bättre vård- och arbetsmiljö.

Tomas Almroth är enhetschef för den psykiatriska akutmottagningen och han ser fördelar med att vara en egen enhet med en sammanhållen personalgrupp när det gäller akuta bedömningar.

– De patienter som kommer till oss eller ringer för rådgivning har symtom på akuta psykiatriska tillstånd och vi gör dygnet runt bedömningar så att varje person ska få rätt hjälp. Vi har tillsammans med mottagningens medarbetare kunnat utveckla rutiner och arbetssätt för ökad patientsäkerhet och det jobbet fortsätter vi nu i bättre och mer ändamålsenliga lokaler, säger Tomas Almroth.

Deltagare

På plats vid invigningen finns bland andra medarbetare vid mottagningen, vice ordförande hälso- och sjukvårdsnämnden Elina Backlund Arab (S), områdesdirektör länssjukvårdsområde psykiatri och habilitering Kristina Mårtensson och Tomas Almroth, enhetschef psykiatrisk akutmottagning.

Tid:              12 oktober 2021 klockan 13.30
Plats:           psykiatriska akutmottagningen, Igeltjärnsvägen 12, Sundsvall

Medarbetare på redaktioner med utgivningsbevis och ansvarig utgivare samt journalister med presslegitimation är välkomna att delta.

Vid eventuella frågor om invigningen, vänligen kontakta:
Tomas Almroth, enhetschef psykiatrisk akutmottagning
Mejl: tomas.almroth@rvn.se Tel:076-1413025

KOMMUNIKATIONSAVDELNINGEN
www.rvn.se/press