Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Pressinbjudan: covid-19 i Västernorrland

2021-03-23 07:00

Välkomna att delta på distans på vår presskonferens 24 mars.

Medarbetare på redaktioner med utgivningsbevis och ansvarig utgivare samt journalister med presslegitimation är välkomna att delta. Observera att det är obligatorisk föranmälan.

Fram till och med vecka 10 hade ungefär 13 procent av västernorrlänningarna fått minst en dos vaccin och regionen fortsätter vaccinera med alla doser vi får. ”När får just jag min spruta?” är en vanlig fråga som kommer till regionen. Frågan går inte att svara säkert på då vaccintillgången som styr fortfarande är osäker. Karin Sellgren berättar om hur vaccineringsarbetet går vidare.

Maria Alsén Lindström är familjeläkare och ordförande i Läkemedelskommittén. Hon arbetar i den medicinska gruppen i vaccineringsprojektet för covid-19 och kan berätta om de vaccin vi använder och om eventuella biverkningar.

Smittskyddsläkare Hans Boman ger ett aktuellt läge vad gäller smittspridningen i regionen och berättar hur prognosen framåt ser ut.

Medverkande:                  

Maria Alsén Lindström, familjeläkare
Hans Boman, smittskyddsläkare
Karin Sellgren, vaccinationssamordnare covid-19

Tid:              

onsdag 24 mars klockan 13.00.

Hur:            

Du som reporter ansluter till presskonferensen med en personlig kod du får när du anmält att du vill delta. Föranmälan är obligatorisk och görs senast tisdag 23 mars klockan 14.00 till: pressinformation@rvn.se
Ange i anmälan den mejladress du vill ha koden skickad till samt ditt telefonnummer. 

Enskilda intervjuer efteråt:

Önskar du göra intervjuer med deltagarna efter presskonferensens slut anmäler du även det till pressinformation@rvn.se senast tisdag 23 mars klockan 14.00. De intervjuerna görs via Teams och du får andra kallelser. Ange i anmälan vem eller vilka av deltagarna du vill boka intervju med.

Presskonferensen teckenspråktolkas och går att se på webben via en länk på rvn.se.

Vid frågor om presskonferensen, hör av er till:
Lena Landar, pressansvarig kommunikatör
Tel: 070 - 263 97 88
lena.landar@rvn.se

KOMMUNIKATIONSAVDELNINGEN
www.rvn.se/press