Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Pressinbjudan: projekt Bokstart summerar resultat

2018-11-27 16:21

Nu avlutas det treåriga Bokstartsprojektet i Västernorrland och projektledningen summerar sina erfarenheter under ett seminarium den 3 december. Projektet har resulterat i 507 möten med 261 asylsökande familjer i länet.

Bokstart är Kulturrådets nationella satsning som vänder sig till föräldrar och vuxna i små barns närhet, med syfte att tidigt stimulera språkutveckling. Att informera om vikten av språkstimulans och dela ut gåvoböcker stärker föräldrar i sin viktiga roll och bygger samtidigt tillitsfulla relationer.

I Västernorrland har projektet haft asylsökande och nyanlända familjer som målgrupp. En anledning till Västernorrlands inriktning var att länet 2015 hade flest personer i Migrationsverkets boenden efter de tre storstadsregionerna.

– Resultatet visar att det finns vinster med att möta barn och familjer i trygg miljö på deras hemmaplan. Fyra av våra sju kommunbibliotek har redan ansökt om stöd från Kulturrådet för att bygga nätverk och starta Bokstartsprojekt. Den här seminariedagen är också tänkt som inspiration för dem, säger projektledare Jessika Karlsson.

Media hälsas välkomna att delta under slutseminariet

Fullständigt program 3 december

Kontaktuppgifter:
Jessika Karlsson, projektledare 073-087 26 46
Agneta Söstram Bylund, projektledare 073-088 72 47
Carin Collén, bibliotekskonsulent 072-240 11 82

Projekt Bokstart Västernorrland