Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Pressinbjudan: Vägen mot en ekonomi i balans

2021-03-08 10:16

Region Västernorrlands hälso- och sjukvård behöver bli mer tillgänglig och mer kostnadseffektiv. Ett arbete för att nå det har intensifierats under det senaste halvåret och nu finns ett underlag till förslag klart för nästa steg i processen.

Under många år har sjukvården i Region Västernorrland gått med stora underskott. Förslag på åtgärder och förändringar som ska öka tillgängligheten och minska kostnaderna har nu tagits fram i samarbete med verksamhetsrepresentanter och ett externt expertstöd. Att förbättra arbetssätt och nyttja befintliga resurser på ett mer effektivt sätt har varit grunden i arbetet.

Arbetsmiljö- och riskanalyser ska nu göras innan förslaget blir klart. Just nu är det ett arbetsmaterial som kan komma att förändras. I slutet av mars lämnar sedan hälso- och sjukvårdsdirektören det färdiga förslaget till regionpolitikerna för beslut. 

Välkomna på presskonferens i eftermiddag där regiondirektör och hälso- och sjukvårdsdirektör presenterar materialet.

Medverkande:
Åsa Bellander, regiondirektör
Kurt Pettersson, hälso- och sjukvårdsdirektör

Tid:               Idag måndag 8 mars klockan 15.00

Plats:            Fullmäktigesalen, Storgatan 1, Härnösand

Fullmäktigesalen är stor så där går bra att hålla avstånd. Tänk på att visa hänsyn vid in- och utgång så att alla håller avstånd även då. Självklart skickar ni bara helt friska medarbetare. Presskonferensen webbsänds inte av regionen och det finns tyvärr inte möjlighet för reportrar att vara med på distans.

Välkomna!

Vid eventuella frågor om presskonferensen, vänligen kontakta:
Malin Nyman, enhetschef område kommunikation
Tel: 073-274 24 07
malin.nyman@rvn.se

KOMMUNIKATIONSAVDELNINGEN
www.rvn.se/press