Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Världsledande experter på unik konferens – TACTICAL TRAUMA19

2019-09-27 07:00

7-9 oktober samlas läkare, sjuksköterskor, poliser och militärer från 21 länder i Sundsvall när Region Västernorrlands Länsverksamhet akut och ambulans arrangerar den internationella konferensen Tactical Trauma 19.

Konferensen är inriktad på traumasjukvård utanför sjukhus och har fokus på masskadesituationer och riskfyllda insatser som vid exempelvis terrordåd. Hit kommer

några av världens absolut främsta experter för att dela med sig av kunskap och erfarenheter. En av dem är professor Greg Ciottone från Harvard University som var medicinskt ansvarig vid Ground Zero under terrorattentatet i New York 11:e september 2001.

- Vi är mycket glada över att kunna arrangera en världsledande traumakonferens i Sundsvall. Att i Sverige kunna erbjuda möjligheten att höra föredrag av den här kalibern är fullständigt unikt. Vi är säkra på att våra deltagare kommer att ha nytta av kunskaperna i sitt yrke, inte minst när det gäller frågor som rör planering och beredskap, säger Fredrik Granholm, överläkare inom ambulanssjukvården i Region Västernorrland och ordförande för organisationskommittén.

Praktiska fullskaleövningar

Konferensen börjar 7 oktober med en heldag på räddningstjänstens övningsområde i Sundsvall där expertföreläsningar varvas med praktiska övningar. Deltagarna tränar patientomhändertagande och samverkan under situationer med pågående dödligt våld. Dagen arrangeras tillsammans med polis, räddningstjänst, ambulans samt internationella expertinstruktörer.

Ett begränsat antal deltagare från media är välkomna att delta inom speciella tidsspann av hänsyn till att vissa av föreläsarna och deltagarna inte ska synas på bild. Ta kontakt med Fredrik Granholm eller Helen Boije (kontaktuppgifter nedan) vid intresse att rapportera från övningarna, föreläsningarna eller om ni kort vill intervjua någon av föreläsarna.

Hela programmet och information om föreläsarna finns här: www.tacticaltrauma.se

När:                    7 - 9 OKTOBER 2019
Var:                     Södra Berget Hotel & Resort Sundsvall (de praktiska övningarna 7:e oktober hålls på räddningstjänstens övningsfält i Fillan i Sundsvall)

Vid frågor och för praktiska saker kring ert besök, kontakta:

Fredrik Granholm, ordförande organisationskommittén Tactical Trauma19
Tel: 070-606 47 47 fredrik.granholm@rvn.se

Helen Boije, utvecklare akutkliniken Sundsvall:
Tel: 060-18 38 55  helen.boije@rvn.se

 

KOMMUNIKATIONSAVDELNINGEN

www.rvn.se/press