Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

E-fakturor

Från den 1 april 2019 är det lagkrav på elektronisk fakturering till offentlig förvaltning. Alla inköp som görs av Region Västernorrland ska därför faktureras elektroniskt. Observera att en PDF-faktura via mail inte räknas som en elektronisk faktura.

PEPPOL Bis Billing 3.0 är ny standard för elektroniska fakturor. Region Västernorrland önskar därför att leverantörer som övergår från pappersfakturor till att skicka elektroniskt i första hand använder PEPPOL.

Mer information kring lagkravet samt PEPPOL-nätverket finns hos:
DIGG - Myndigheten för digital förvaltning.

SFTI

Leverantörer som sedan tidigare skickar e-fakturor i andra format, t.ex. Svefaktura eller SFTI Fulltextfaktura, kan fortsätta med detta tills vidare, men det går bra att övergå till PEPPOL.

Det finns även möjlighet att skapa elektroniska fakturor manuellt via vår VAN-operatör Visma Proceedos leverantörsportal. Meddela i så fall oss på E-handel via kontaktformuläret till höger på sidan så skickar vi mer information. Det finns andra operatörer på marknaden som erbjuder liknande tjänster.

Region Västernorrland
Organisationsnummer: 232100-0206
PEPPOL-ID: 0007:2321000206
GLN (Invoice): 7340012100002
VAN-operatör: Visma Proceedo AB

Om Region Västernorrlands ordernummer finns angivet på beställningen ska det anges på fakturan. Som beställarreferens kan femsiffrigt kostnadsställe anges. Exempel:

Ordernummer: RVN123456789
Fakturareferens: 69203, 7332506692032

I dagsläget kan Region Västernorrland inte skicka ut e-fakturor.

Om du har frågor till Region Västernorrland kring elektronisk fakturering kan du skicka ett meddelande till oss på E-handel via kontaktformuläret till höger på sidan, så återkommer vi med svar.