Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Länsverksamhet Ögon

Verksamhetschef Sandra Andersson.

Ögonmottagning

Länsverksamhet Ögon består av 4 enheter:

  • Ögonmottagningen Sundsvalls-Härnösand
  • Ögonmottagningen Örnsköldsvik
  • Ögonmottagningen Sollefteå
  • Synrehabilitering

Verksamheten är poliklinisk, vilket innebär att all utredning och alla behandlingar/operationer görs i öppen vård. Sammantaget bedriver kliniken en av Specialistvårdens största mottagningar.

Länsverksamhet Ögon bedriver specialiserad ögonsjukvård för länets invånare. Vårt uppdrag är att utreda, behandla och operera sjukdomar i och kring ögat. Vi utför synundersökningar, ögonbottenfotografering, angiografi, OCT och förebyggande screening. 

På våra operationsavdelningar genomför vi avancerade kirurgiska ingrepp såsom gråstarrsoperationer, grönstarrsoperationer, gulafläckenoperationer och ögonlockskirurgi. Vi kontrollerar även barn med nedsatt syn och behov av glasögon. Volymen och variationen av fall bidrar till att våra medarbetare har en unik bredd i båda kunskap och kompetens.

Verksamheten har ingen egen vårdavdelning utan bygger i princip helt på mottagningsbaserat arbete. Vi är ungefär 80 medarbetare där flera yrkeskategorier arbetar nära tillsammans med patienten i centrum. Årligen genomförs cirka 40000 mottagningsbesök och 4000 operationer.

Akuta ögonsjukdomar kan omhändertas av samtliga sjukhus i länet under dagtid.

Under kvällar/helger finns en jourverksamhet på någon av våra mottagningar i länet. 

Härnösand
Ögonmottagning

Sollefteå
Ögonmottagning

Sundsvall
Ögonmottagning, Ögoncentrum

Örnsköldsvik
Ögonmottagning

Synrehabilitering

Synrehabiliteringen är en länsgemensam habilitering/rehabiliteringsenhet inom ögonsjukvården.

För att komma till Synrehabilitering krävs remiss från ögonläkare. Remissen ger oss viktig information om din synnedsättning och orsaken till den.

Synskadad är den som på grund av synnedsättning har svårt att läsa med vanliga glasögon, orientera eller förflytta sig eller klara sina dagliga aktiviteter.

Härnösand
Synrehabilitering

Sollefteå
Synrehabilitering

Sundsvall
Synrehabilitering

Örnsköldsvik
Synrehabilitering