Gratis wifi i EU

2018-03-26 10:25

EU-kommissionen presenterar initiativet WiFi4EU för att främja fri tillgång till trådlöst internet på offentliga platser.

Genom projektet WiFi4EU hoppas EU-kommissionen att fler invånare och besökare i tusentals orter i EU ska få tillgång till snabbt internet. Budgeten för projektet WiFi4EU är 120 miljoner euro och som fördelas under tidsperioden 2017-2019. Pengarna ska användas för att installera den senaste wifi-tekniken på offentliga platser som parker, torg, offentliga byggnader, bibliotek, vårdinrättningar och museum runt om i hela EU. Projektet vänder sig till myndigheter och offentliga organisationer och anslagen ska täcka utrustning och installation (åtkomstpunkter till internet), medan de lokala organisationerna står för internetabonnemang och underhåll i minst tre år. I Sverige kan kommuner ansöka om WiFi4EU-checkar, upp till 15 000 euro.

 Anslagen från WiFi4EU ska handläggas så enkelt som möjligt genom webbansökningar. Projekten kommer att väljas enligt principen ”först till kvarn”. Kommuner som får WiFi4EU-checkar förbinder sig att utrusta platser med wifi där det inte tidigare finns liknande privata eller offentliga gratis surfpunkter.

Nästa utlysning öppnar 15 maj, så förbered er ansökan redan nu!

Mer information och anmälan finns på WiFi4EU:s hemsida

/Sofia Söderin

 

Mer information och anmälan finns här: [MK1] 


 [MK1]Kom ihåg att formatera som RVN-länk!!!