Nu lanseras Erasmus+ Virtual Exchange

2018-03-19 13:43

Erasmus+ tar digital form med hjälp av komplementet Erasmus+ Virtual Exchange för att främja interkulturell dialog mellan unga.

Erasmus+ är ett EU-program för internationellt samarbete och utbyte med fokus på utbildning och idrott för unga. Programmet har sedan 1987 bidragit till att européer kan studera, träna och få utomlandserfarenhet. Syftet med Erasmus+ är att stärka tillväxt, sysselsättning och främja social jämställdhet och integrering i EU. Studenter som har deltagit i Erasmus+ har efter sin utlandsvistelse förbättrad sannolikhet att bli anställda och lever dessutom ett mer internationellt liv på så sätt att de jobbar eller flyttar utomlands. Många studenter har dessutom träffat sin partner under sin utlandsvistelse.

Den 15 mars gick EU-kommissionen ut med att Erasmus+ ska utvecklas genom att få en virtuell dimension i form av Erasmus+ Virtual Exchange. Erasmus+ Virtual Exchange ett projekt som syftar att främja interkulturell dialog mellan unga genom digitala verktyg. Exempelvis ska unga från olika länder en gång i veckan kunna diskutera ämnen som ekonomisk utveckling och klimatförändring med hjälp av en moderator och tilldelat material. Projektet täcker 33 Erasmus+ länder samt Algeriet, Egypten, Israel, Jordan, Libanon, Libyen, Marocko, Palestina, Syrien och Tunisien.