EU-strategi för hantering av plast

2018-02-06 14:55

Som ett steg mot en mer cirkulär ekonomi ger Europeiska kommissionen ut den första EU-strategin för hantering av plast.

Strategin syftar att skydda miljön och människan mot plastförorening samtidigt som den ska ge incitament för tillväxt och innovation.

Européer producerar för närvarande 25 miljoner ton plastavfall per år. Mindre än 30 procent av detta plastavfall återvinns. Plastpartiklar från vårt avfall har hittats i luft, vatten och mat i hela världen och vi vet ännu inte vidden av påverkan detta har på människors hälsa.  Mot bakgrund av detta ska strategin utgå från att göra återvinning av plast lönsam för företag, tygla plastavfall, stoppa nedskräpning av hav, driva investeringar och innovation inom området och bidra till att EU tar en ledande position i att utveckla globala lösningar och utveckla internationella standarder. Strategins målsättning är att ge upphov till nya investeringsmöjligheter och jobb, göra all plastförpackning inom EU återvinningsbar senast år 2030, minska förbrukning av engångsartiklar av plast samt begränsa användning av mikroplaster.

/Elsa Boyer de la Giroday

 

Kontakta oss

Mid Sweden European Office

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2018-02-06 14:55