Heldagskonferens om EU:s regionalpolitik i Sundsvall!

2018-02-12 14:48

Den 19/3 anordnas en regional dialogkonferens om EU:s sammanhållningspolitik för Region Jämtland Härjedalen och Region Västernorrland på Mittuniversitetet i Sundsvall.

Sammanhållningspolitiken är fundamentalt för den regionala utvecklingen inom EU. Inför EU:s nya långtidsbudget pågår idag en diskussion kring de resurser som tilldelas sammanhållningspolitiken och huruvida dessa resurser ska reduceras. Vad får det för konsekvenser för utvecklingen i de svenska kommunerna och regionerna?

Konferensen ”EU:s regionalpolitik: Vad har den betytt och hur ser framtiden ut?” vill lyfta fram ovan nämnda fråga och koppla ihop det med diskussioner kring investeringar, framtidsutblickar samt regionala och lokala behov. Konferensen är en del av EU-kommissionens initiativ ”Europe in my region”.

Medverkar gör bland andra Erik Lövgren, Region Västerbotten, Robert Uitto, Region Jämtland Härjedalen samt talare från EU-kommissionen DG REGIO i Bryssel, EU-kommissionens representation i Sverige, Mittuniversitetet och Sveriges kommuner och landsting.

Program måndag den 19 mars 2018: 

Tid: klockan 10.15-15.00
Plats: Mittuniversitetet Sundsvall, Hus L lokal 111
Anmälan: senast 9 mars via denna länk
Frågor: kontakta Anita Pettersson, anita.pettersson@rvn.se, telefon 070-190 44 17

Fullständigt program presenteras inom kort!

/Sofia Söderin

Kontakta oss

Mid Sweden European Office

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2018-02-12 14:48