Installationsbild Supermarket i Stockholm, där det konstnärsdrivna Galleri Lokomotiv ställde ut konstnären Mats Wikström 2017. ©Mats Wikström /Bildupphovsrätt 2019.

KonstART 18

2019-05-04 13:55

Möte och mingel för verksamma inom konstområdet!

Snart är det dags för vårt andra KonstART för 2019, Konst Västernorrlands mobila mötesplats, denna gång i Örnsköldsvik. Syftet är att skapa mötesplatser för verksamma inom konstområdet; konstnärer, institutioner, föreningar, kollektivverkstäder med flera. Vi träffas på Örnsköldsviks Kollektiva Konstnärsverkstad, ÖKKV.

Datum: 16 maj.
Tid: 17.00–19.00.
Plats: Örnsköldsviks Kollektiva Konstnärsverkstad (ÖKKV), Järnvägsgatan 10 i Örnsköldsvik.

Temat på KonstART 18 är konstnärsdrivna initiativ, en inspirationsträff om oväntade projekt och nyskapande konst. Katrin och Mats Caldeborg kommer ner från Konsthall Norra Kvarken, Nordmaling, och berättar om deras miljonstöd från Kulturbryggan där konst kommer att skapas med naturen som publik. I sammanhanget informerar vi om Kulturbryggans strukturbidrag som syftar till att stärka konst- och kulturproduktion på orter i landet där dessa är bristfälliga (Kulturbryggan är en statlig bidragsgivare med uppdrag att främja förnyelse och utveckling inom kulturområdet). Vi kikar även på Janne Björkmans utställning på Galleri Lokomotiv i ÖKKV:s lokaler och pratar om konstnärsdrivna gallerier och initiativ. Ni får träffa Region Västernorrlands nya konstkonsulent Sebastian Andersson och konsthandläggarna Eva-Leena Skarin och Carina Kågström. Det bjuds på matiga mackor och konstmingel!

Anmälan görs till sebastian.andersson@rvn.se senast 13 maj. Anmäl specialkost.


Tillbaka till toppen