Karl Nordström, ”Havrefält i Grez”, 1885. Bilden är beskuren.

Residens i Grez-sur-Loing, Frankrike

2020-01-16 10:27

Open call riktat till litterärt verksamma och bild- och formkonstnärer i Västernorrland

I år har du som är folkbokförd i Västernorrland och är verksam inom litteratur- eller bild- och formområdet, chansen att spendera juni månad i Frankrike. Ansök innan 7 februari för att delta i residenset.

Region Västernorrland erbjuder bild- och formkonstnärer och litterärt verksamma möjlighet att ansöka om residens i konstnärskolonin Grez-sur-Loing, Frankrike, i juni. Du som söker ska vara folkbokförd i Västernorrland och vara professionellt verksam inom ditt konstområde. Du ska vilja utveckla ditt skapande och gärna arbeta med ett tydligt projekt under vistelsen.

Om vistelsen

Verksamheten bedrivs vid Hôtel Chevillon som präglas av en traditionsrik och inspirerande miljö med möjlighet till arbete, tankeutbyte och social samvaro bland likasinnade.

Hôtel Chevillon ligger i Grez-sur-Loing, 7 mil från Paris. Här finns fyra tvårumslägenheter, en enrumslägenhet, tre friliggande ateljéer, en ”skrivarlya”, Carl Larsson-lägenheten med tillhörande ateljé och tre gästrum. Dessutom finns generösa utrymmen för samvaro.

Vi erbjuder stipendiaten en månads fri vistelse och resestöd. Mer information finns på Region Västernorrlands webbsida


Tillbaka till toppen