Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Håll koll på utvecklingen - delta i Brown Bag seminar!

Brown Bag seminar är en serie lunchseminarier om länets aktuella utvecklingsfrågor som under 2020 erbjuds på distans. Välkommen att lyssna till intressanta föreläsare som lyfter olika projekt eller teman.

Välkommen att lyssna till Brown Bag seminar den 28 september, kl. 12-13, om:

Framtagandet av regionalfondsprogrammet för Mellersta Norrland 2021-2027

Seminariet kommer att handla om framtagandet av främst Regionalfondsprogrammet för Mellersta Norrland (ERUF), vilket är ett av EU´s program. Frida Bergman, strateg på Regional utveckling, berättar även om några andra program (främst Interreg).

EU:s fonder och program löper i sjuårsperioder och nu står vi inför en ny period som löper 2021-2027. Inför den nya perioden ska flera nya program tas fram och Region Västernorrland deltar i arbetet. Förutom strategier på EU-nivå, styr också våra regionala strategier över de inriktningar och ramar som programmen ska ha.

Fonderna är främsta verktyg för att genomföra EU:s sammanhållningspolitik (regionalpolitik) där målet är att minska regionala skillnader och ojämlikheter inom EU. De olika programmen som nu tas fram kommer att kunna finansiera olika typer av projekt under perioden 2021-2027.

Målgrupp

Personer hos kommuner, myndigheter och organisationer som arbetar med regionala utvecklingsfrågor.

Koppla upp dig till seminariet

Koppla upp dig till seminariet via denna Teams-länk och stäng gärna av micken. Ingen föranmälan krävs och vem som helst i och utanför organisationen får delta.

Få framtida inbjudningar med e-post!

 Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inbjudan direkt via e-post

Målgrupp

Vi vänder oss till politiker, tjänstemän och personer som företräder en organisation som är intresserad av regionala utvecklingsfrågor.

Kom gärna med inspel!

Vad är du sugen att lyssna till och diskutera? Någon speciell föreläsare eller person? Eller vill du själv dela med dig av erfarenheter från en utvecklingsprocess som du driver? Maila förslag till regionalutveckling@rvn.se

Varför heter det brown bag?

Inspirationen kommer från USA där brownbagging är vanligt. På informella jobbmöten vid lunch tar många med sig matsäck i bruna påsar, detta har gett upphov till uttrycken "brown-bag lunch" eller "brown bag".