Aktuella utlysningar

 

Köksbordsresidens 2022

Vit yta, kanske en bordsskiva, sedd uppifrån med många olika verktyg och saker utspridda, även en burk med kakor. Texten

Att som konstnär kunna arbeta fokuserat över tid är viktigt och bidrar till en mer hållbar situation för länets konstnärer. Region Västernorrland utlyser därför två köksbordsresidens à 30 000 kronor vardera för konstnärer verksamma inom bild- och formområdet för att arbeta och utveckla sina konstnärliga praktiker samt dela med sig av både erfarenhet och process med invånare i länet. Tiden för detta arbete är fyra veckor.

Under tidsperioden ber vi sökande konstnär att vid tre tillfällen presentera delar av sin process för allmänheten med hjälp av Konst Västernorrlands kanaler i sociala medier:

  • Första gången presenteras en idé.
  • Andra gången valda delar av arbetsprocessen.
  • Tredje gången en lägesrapport/slutkommentar.

Presentationen går att göra i fotografi eller rörlig bild kombinerat med text enligt den digitala plattformens förutsättningar.

Ansökan skickas som (1) samlad PDF med e-post till: region.vasternorrland@rvn.se. Ansökan skall innehålla CV och en beskrivning av vad du arbetar med just nu, alltså vilket projekt du önskar fördjupa dig i under residensperioden samt en kort beskrivning av ditt konstnärskap. Max. 1000 tecken totalt. Bifoga fem arbetsprover.

Behörig att söka stödet är yrkesverksam konstnär som bor och arbetar i Västernorrland. Sista ansökningsdag är 19 juni 2022. Märk din e-post ”Köksbordsresidens 2022” i ämnesraden.

Foto av Linda Iro Näsström.Tillbaka till toppen