Tidigare konstnärer i residens


Kaisa Aglen, poet i residens, år 2018

Kaisa Aglen föddes 1985 i Volda, Norge. Idag är Kaisa bosatt i Trondheim där hon har studerat filosofi. Hon debuterade med diktsamlingen “Kvar i kroppen sit ingenting” (2012) och har sedan dess givit ut “Mellom krig” (2016), båda publicerade av det norska förlaget Samlaget.

Kaisa Aglen sa detta om sitt arbete och sin vistelse på Österåsen:
Ett av de teman jag skriver om nu är sjukdom. Jag hoppas kunna undersöka det, både ur ett existentiellt och ett politiskt perspektiv. Jag tror att både Österåsens hälsohems historia och dess nuvarande praktik kommer att vara en bra resurs för min bok. Mitt skrivande behöver utrymme för både lugn och nya impulser.

Alan Waters, keramikkonstnär i residens, år 2018

Alan Waters om sitt arbete:
Jag avslutade min konstexamen 1992 och har arbetat som utövande konstnär på heltid sedan dess. Jag arbetar inom områdena målning, skulptering och public art (konst i offentliga rum). Jag kombinerar idéer kopplade till musik/dans och arkitektur; jag introducerar ofta element som har ett historiskt innehåll. Jag har slutfört storskaliga public art-projekt över hela Kina, Tyskland, USA och Iran - till en skala på 16,5 meter. Jag skapar mina idéer genom att använda och manipulera hittat, återvunnet och donerat material. Jag har ställt ut mycket utomlands och inom Storbritannien.

Ryo Ikeshiro, ljudkonstnär i residens, år 2018

Ryo Ikeshiro är en brittiskbaserad japansk konstnär och forskare. Han är intresserad av den kulturella och politiska dimensionen av beräkningsteknik, algoritmer och media samt deras konstnärliga potential, och hans produktion utforskar samtida idéer om Olikheter, som manifesteras genom teknik och ljud. Hans tillämpning inkluderar installationer och föreställningar med olika ljud- och bildformat, så som 360-video med rumsligt ljud, flerkanalsprojektioner och ljud, riktat ljud, datavisualisering och sonifiering och text-tv, tillsammans med interaktion och 3D-utskrifter och gravering.

Han var en del av Asia Culture Centers invigningsutställning i Gwangju, Sydkorea, och hans text-tv-konstsidor har sänts på tysk, österrikisk och schweizisk nationell TV. Han har bidragit till ljudkonsten: Ljud som konstmedium, en kommande publikation från ZKM Karlsruhe, och han presenteras i den elektroniska musikvolymen i serien Cambridges introduktion till musik.

www.ryoikeshiro.com

Artikel med Ryo Ikeshiro

Ryo Ikeshiros arbete med Airy ljudkonst


Tillbaka till toppen